Wie is Isabel?

Wie is Isabel?

Veertiger, getrouwd met Wim, moeder van 2 tieners, (plus)dochter, grote zus van 4 broers, creatieve generalist, enthousiast, soms te veel hooi op haar vork nemend, zotte doos, trouwe vriendin van nog zottere dozen, soms ongeduldig, gek van zingen bij Famuse, 20 jaar leidinggevende ervaring in breed HR-speelveld, sinds 2017 trotse oprichter van ValueBel, bezielde loopbaancoach bij K-Onsult , en... gepassioneerd door het fenomeen "talenten".

Met bijna 20 jaar (HR-)management en leidinggevende ervaring op de teller, ontwikkelde ik een passie voor talentmanagement en het nieuwe leiderschap.

In 2017 startte ik met mijn eigen bedrijf ValueBel waarmee ik van mijn passie mijn beroep maakte.

 

Iemand die elke dag bewust gebruik maakt van zijn talenten en écht zichzelf kan zijn, is een gelukkige mens, daar ben ik zeker van. En gelukkige mensen veroorzaken veerkracht en groei. Groei voor zichzelf én groei voor de organisatie waarvoor ze werken.

Als talent- en loopbaancoach zet ik maximaal in op het (h)erkennen, ontdekken en voeden van talenten. Ik werk graag met jongeren die op zoek zijn naar de juiste studiekeuze, met mensen die hun loopbaan weer in de juiste richting willen krijgen én met ondernemers die willen inzetten op succesvol ondernemen zonder zichzelf uit het oog te verliezen..

MIJN VISIE

Onze maatschappij staat op een kantelpunt.

Klinkt wollig?

Toch ben ik daarvan overtuigd!


We zien het elke dag, we voelen het in onze dagdagelijkse bezigheden. Mensen kijken op een andere manier naar waardecreatie en verantwoordelijkheid. We geloven dat we zelf de toekomst vorm kunnen geven, dat we zelf de katalysator kunnen zijn van de verandering. Ieder vanuit zijn eigen ik en vanop zijn eigen plaats. We willen werken, studeren en ondernemen op een manier die het beste bij ons past. We hebben het gevoel dat we iets te zeggen hebben. Er brandt een vuur in ons

We denken steeds meer en meer na over de lange termijn gevolgen van ons (consumenten) gedrag. Gelukkig maar.

Onze maatschappij staat dus op een kantelpunt. Gevolg: de manier waarop we werken ook.

De uitdaging van de nieuwe generatie werknemers, bedrijfsleiders en zelfs jonge studenten is om in deze nieuwe omgeving hun weg te vinden. Omdat ze voelen dat men niet meer wil doen alsof. Omdat ze voelen dat het belangrijk is om op lange termijn te denken en het vuur brandende te houden. 

En omdat ze voelen dat investeren in een "vage, maar vurige" toekomst onontbeerlijk is, zelfs al lijkt het op het eerste zicht weinig op te brengen in de "klassieke" zin van het woord.


In een klimaat waarin burn-out en depressie welig tieren, zijn het net ook die zieners of beter gezegd de "voelers", die erin slagen om verandering te veroorzaken. Verandering voor zichzelf, maar bij uitbreiding ook verandering die zal bewijzen een kentering te zijn voor heel onze samenleving.


Dit is mijn overtuiging! Sterker nog: Ik vind het zelfs onze plicht om die kentering in onszelf te gaan zoeken! Om onszelf terug naar waarde te weten schatten. Enkel op die manier zullen we er ook in slagen om een duurzame verandering te veroorzaken. Een verandering die van het grootste belang is voor onze kinderen en de generaties na hen.


Investeren in jezelf dus. Investeren in jezelf te kunnen zijn.


Ik wil met wat ik doe een katalysator zijn voor mensen die in deze nieuwe manier van werken, studeren en ondernemen kansen zien.  Ik wil hen in contact brengen met hun vuur, met hun passie en met hun talenten. Zodat we allemaal onze verdomde plicht kunnen vervullen.
MENSEN DIE INSPIREREN


Dankzij kleine, liefdevolle stampen onder mijn ... van enkele mensen die in mij geloofden en mij stimuleerden wat meer mezelf te laten zien, ben ik me gaan verdiepen in de mens achter de werknemer, ondernemer en de student. Ik deel graag de visie en ideeëngoed van een aantal van mijn inspiratoren. Enjoy!


DINGEN DIE INSPIREREN


Een bloemlezing uit de dingen die mij inspireren. Uiteraard is deze lijst zoals die van hierboven niet exhaustief en steeds in volle evolutie.


  • Favoriete film - Dirty Dancing (what can I say -  Patrck Swayze & Jennifer Grey - nooit nog zo'n schoon filmkoppel tegengekomen)
  • Favoriete boek als kind - Naast véle anderen: Kruistocht in spijkerbroek van Thea Beckman én De geheime tuin van Frances Hodgson Burnett
  • Favoriet filmmoment - Colin Firth - vijverscène in "Pride & Predjudice" - commentaar overbodig lijkt me. 

LIEDJES DIE INSPIREREN